Friese vlag
Veteranen logo

Veteranendag Friesland

Het organiseren van een regionale Veteranendag, het uitvoeren van projecten en tevens een bijdrage te leveren aan erkenning en begrip voor Veteranen.

Beste Friese Veteraan,

Wij zijn blij dat wij de 15e veteranendag voor onze Friese veteranen mogen organiseren.

Deze vindt plaats op 5 mei 2024, locatie Wilhelminaplein / Zaailand voor het Fries museum te Leeuwarden.

Deze dag organiseren wij in samenwerking met het Bevrijdingsfestival Friesland. Met deze organisatie vorm laten wij zien dat veteranen er bij horen in onze samenleving.

U ontvangt uw uitnodiging via de gemeente waar u woont. Als u de uitnodiging heeft meldt u dan zo snel mogelijk aan.

De provincie Friesland en de deelnemende gemeenten in Friesland steunen ons ook dit jaar weer. Er zijn echter ook gemeenten die ervoor kiezen om een alternatief aan te bieden aan hun veteranen, deze veteranen worden niet uitgenodigd voor de provinciale dag 5 mei.

Voor ons is het belangrijk dat veteranen hun verhaal kunnen vertellen. Daarom staan wij weer in een open opstelling op het Wilhelminaplein, zodat het leggen van contacten makkelijker is. Vertel uw verhaal, anderen doen het niet, laat het niet verloren gaan. Om de smaak van weleer terug te brengen wordt er een Indische maaltijd op een echte veldkeuken gekookt, verzorgd door de collega’s van Legerkeuken.nl.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Nightlife en de Zingende kapsters.

Wij kijken uit naar uw komst.

Stichting Veteranendag Friesland

Ere groet,

Rob Zwaaneveldt

Voorzitter SVF

Het organiseren van een regionale Veteranendag, het uitvoeren van projecten en tevens een bijdrage te leveren aan erkenning en begrip voor Veteranen.

Voorlopig programma Veteranendag Friesland 5 mei 2024. Dit programma is nog aan wijzigingen onderhevig, het definitieve programma staat vanaf 25 april op de website.

Dit jaar wordt de Friese Veteranendag wederom georganiseerd op 5 mei, in samenwerking met Stichting Befrijdingsfestival Fryslân.

Het geheel vindt plaats op het Wilhelminaplein / Zaailand voor het Fries museum. Hier wordt u ontvangen in een grote tent

Wij creëren door de keuze van deze locatie een meer open karakter om op deze manier het ontmoeten tussen veteranen en burgers te stimuleren.

Het voorlopige programma is als volgt:

10.00 – 11.30 uur Ontvangst met koffie/ hernieuwd kennismaken

11.30 – 12.00 uur Opening, Wilhelmus,  vlagceremonie en korte toespraken

12.00 – 13.00 uur Optreden band Nightlife

13.00 – 14.00 uur Indische maaltijd uit een echte veldkeuken, verzorgt door Legerkeuken.nl

13.15 -13.45 uur Optreden “zingende kapsters”

14.00 uur Einde officiële gedeelte 

Uitnodigingen worden verstuurd via de gemeente waar u bent ingeschreven. Dit gebeurt alleen als u bekend bent bij het Veteranen Instituut.

(Voor actief dienende militairen is het noodzakelijk dat zij zich in Peoplesoft bekend maken als veteraan)

De Stichting Veteranendag Friesland beschikt door de privacy wetgeving niet over gegevens van veteranen maar is afhankelijk van gemeenten en het Veteranen Instituut voor informatie.

Scroll to Top